Rólam

Süle Rita vagyok, egy teljesen átlagos, harmincas nő. Egy nap úgy döntöttem, hogy kilépek az addig megszokott, kényelmes kis irodai életemből. Úgy terveztem, hogy egy hónapig túrázni fogok az Azori-szigeteken, hogy megszabaduljak a nyomasztó problémáktól és rendet tegyek a fejemben… Egy “véletlen” folytán azonban meghiúsult a tervezett utazásom, így pár nappal később az El Camino zarándokösvényén találtam magamat.

Olyan jól belejöttem a végére, hogy az óceánig meg sem álltam. A francia úton 6 hét alatt durván 900 kilométert tettem meg, gyalog.

Miért pont Peregrina?

A peregrina zarándoknőt jelent spanyolul. Ennyire egyszerű.

Miért blogolok?

Egyrészt a magam szórakoztatására kezdtem el írni, másrészt, mivel az elején fogalmam sem volt, hogy mire vállalkoztam, így talán adhatok egy-két ötletet az Útra készülőknek.

Ez azonban nem egy útinapló, vagy egy technikai blog – ezért, ha valaki a Camino ilyen szintű bemutatásra számít, akkor rossz helyen van. Én inkább a bennem zajló érzések és gondolatok kavalkádját próbálom ilyen formában “kiírni” magamból. A középpontban a lélek, az ember áll és az átélt élményeim.

Már nem vagyok ugyanaz az ember, mint előtte. Ezt a folyamatot, pedig szeretném másokkal is megosztani. Ha csak egy embert is elgondolkodtatnak az írásaim, már megérte létrehoznom az oldalt.

“Az igazi Út a Camino után kezdődik.”

Szokták mondani “Caminos körökben”. Tarts hát velem és járjuk be együtt ezt a csodálatos utat!

Buen Camino!